Sări la conţinut

Surpriză pentru micuții unei grădinițe de Ziua Copilului #caravanacopilariei

22 mai 2018

Noi credem în minuni și lucrăm să se întâmple. Sau așa ne spun cei care ne înconjoară.

Poate că iubim tare cuvântul ”wow”.

Marți, 22 mai 2018, asociația Edulier a făcut valuri de „wow„ pentru copiii din Timuș, Avrămeni, județul Botoșani. Valuri de wow și valuri de bine pentru a marca 1 iunie, ce a venit mai devreme și cu multe surprize.

Noi am visat un vis frumos pentru copiii de la Grădinița din Timuș, comuna Avrămeni. Visul visat a fost amenajarea sălii de clasă și a unui loc de joacă, în parteneriat cu Școala Gimnazială din comună.

Cu mic cu mare, noi voluntarii asociației am făcut o călătorie de peste 1000 km, 350 de emailuri, 6 nopți nedormite, 156 jucării de pluș și multe alte jucării, jocuri, bucurie, totul pentru cei 23 de copii ce vin zilnic la grădiniță.

Cel mai mic voluntar este Anastasia, ce mai are 2 luni până face 3 ani. Cel mai în vârstă voluntar este Moș Aurel, un bunic de peste 70 de ani.

Cel mai mic voluntar

Inainte de explozia de culoare de astăzi situația era cam așa:

 

Cum surpizele trebuie făcute cu complici, Centrul de Voluntariat Timuș și reprezentanții Școlii Primare nr 1 Timuș ne-au  fost complicii faptelor noastre bune.

Cei mici au avut o surpriză când, de dimineață, au pătruns în curtea grădiniței: nimic din ce lăsaseră în ziua precenentă nu mai era.

Chipurile uimite aveau zâmbete înghețate de surpriză! Le-a trebuit un imbold să se bucure . Totul devenise colorat, vesel, curtea goală se umpluse cu un loc de joacă fabulous.

 

Dar surprizele au continuat cu sala de clasă. Peste noapte totul se transformase ca sub o baghetă magică: sala era colorată, veselă, nouă de la podele la tavan, plină de bucurie, jucării, culoare. Doar nu așa trebuie să fie copilăria oricărui micuț din țara asta?

Ce au găsit cei 20 de prichindei la 7 dimineața? Mobilier vesel și colorat, jucării de vis, văzute doar la TV, pardoseală, cărți de povești și acestea doar în sala de clasă.

Locul de joacă amenajat peste noapte de voluntari și oameni ai comunității, în curtea grădiniței înseamnă balansoare, bancuțe, tunel de joacă, mașinuțe, tobogan, sub forma unor animăluțe -elefanți, girafe, omizi, hipopotami, broscuțe și multe alte instalații de joacă.

 

Nu a lipsit nici partea formală și amuzantă, cu oficialitățile. Nouă ne-a plăcut că sunt oameni cu credință, dedicare, plini de snoave. La eveniment au participat copii, părinți, cadre didactice, voluntari și oficialități locale.

Domnul director al Școlii Gimnaziale Avrămeni, profesor Nicolae Hromei: ”Grădinița, așa cum arată acum, este unică și un exemplu în județul Botoșani.”

Am întrebat pe toți participanții ce impresie au, iar o mămică prezentă la inaugurare ne-a spus: ” Nu credeam că la vârsta mea mai pot crede de minuni. Dar astazi am văzut că minunile se întâmplă peste noapte. Pentru copiii din satul nostru îmi doresci să continuăm aceste minuni”.

 

Domnul Valerică Rotariu este pentru noi ”Domnul Trandafir” al Școlii primare nr 1 Timuș. Acest dascăl păstorește și grădinița de peste 40 de ani., cu energie, implicare, mână de bun gospodar.

Plin de snoave, iubit de copii și părinți deopotrivă, acesta ne-a spus: ” Oamenii de la Edulier sunt oameni cu inimă mare. Le mulțumesc. Nu este prima dată când ne vizitează, însă acum s-au depășit chiar și pe ei. Au făcut o lume de poveste pentru copii.”

Implicarea voluntarilor a fost, așa cm spuneam, a fost extrem de importantă în această acțiune.

Ce ne-a spus Eugen, unul din voluntarii noștri de suflet? ”Am aflat în urmă cu două săptămâni despre inițiativa Asociaţiei Edulier de a dota grădiniţa satului Timuş, Jud. Botoşani. M-am implicat ca voluntar în această acţiune fără ezitare și am dat o mână de ajutor prietenilor mei de la Asociatia Edulier, Cristiana și Cristi. Niciun efort nu a fost prea mare pentru a le face surprize micuților și a-i vedea zâmbind. Și a meritat fiecare noapte nedormită și efort pentru că zâmbetul unui copil este neprețuit.”

Întregul proiect face parte din Campania Caravana Copilăriei, organizată de asociația Edulier, aflată la a 3-a ediție și care oferă copiilor bucurii de ziua lor- 1 iunie. Valoarea investită a donațiilor depășește 3000 de euro și a fost exclusiv obținută prin eforturile asociației, cu sprijinul sponsorilor, donatorilor, susținătorilor, prietenilor și voluntarilor asociației.

Copiii au avut un mesaj pentru toți cei care le-au făcut bine: Urban Market, Solaris, Bancpost, Fundația Fan Curier, Badsi, Eurolife asigurări și numărul prietenilor poate continua!

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: