Sări la conţinut

Bogdan Ionescu – Tânărul care ajută cu adevărat copiii cu dislexie 

13 decembrie 2018
46641105_2844638058895469_5063576501350301696_oBogdan Ionescu este unul dintre tinerii din România care și-a dorit să ajute oamenii din comunitate de când se știe. La 12 ani a devenit cel mai tânăr profesor – profesor de origami. A avut de mic o mulțime de apariții media și interviuri, este inițiator al clubului Palatul de Hârtie, sponsor şi voluntar al Edulier, UNICEF, Inima Copiilor şi SOS Satele Copiilor România.

În prezent este student la Universitatea din Manchester și voluntar la Centrul Edulier.

Motivul pentru care Bogdan a fost nominalizat la Gala Cariere 2018, categoria România educată, este realizarea unicului program din România ce ajută copiii dislexici să învețe.

Platforma Lexy – căci așa se numește – a fost creată de la zero de către Bogdan și este de o reală utilitate ajutând copiii ce se confruntă cu dislexia. Lexy a fost folosită până acum în peste 400 de ore de terapie educațională. Este o platformă foarte flexibilă ce poate fi folosită atât de către copii, cât și de către profesori și părinți.

“Lexy ajută foarte mult copiii dislexici în împrietenirea lor cu literele și cifrele. Însă Lexy crește împreună cu cei mici. Lucrăm la implementarea unui modul care să o facă disponibilă la nivel național. Este dureros să vezi că există soluții pentru a-i învăța pe cei mici să citească povești, însă nu le poți deschide ușa larg din motive de finanțare, mai exact subfinanțare”, spune Bogdan.

Pe lângă platforma Lexy, Bogdan a creat de la zero și Ghidul Țestoasei – prima platformă de programare exclusiv în limba română dedicată dislexicilor. Copiii ce au dificultăți de scris, citit, calcul, pot programa, folosind limba română.

”Programarea este unul dintre punctele tari ale copiilor cu TSI (tulburări specifice de învățare) și poate deveni cariera unui copil dislexic. Ne bucură că îi putem învăța programare pe cei mici direct în limba română și adaptat lor, prin intermediul platformei Ghidul Țestoasei” – a declarat Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier

Centrul Edulier se bucură enorm că are alături un tânăr așa dedicat și este încântat că datorită lui Bogdan, copiii cu dislexie au la îndemână metode de terapie educațională la standarde internaționale.


În 2019 ne propunem să ajutăm cât mai mulți copii să citească. Centrul Edulier este singurul din România care oferă terapie educațională de recuperare în dislexie.
3 din 20 de copii prezintă o tulburare specifică de învățare ( dislexie) și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
Până la 31 decembrie companiile ne pot ajuta gratuit, redirecționând 20% din impozitul pe profitul realizat către copiii dislexici.

Cum ne poți ajuta?

Semnând un Contract de sponsorizare, singurul document necesar, prin care o companie susține serviciile pe care noi le oferim copiilor.
Descarcă contractul de sponsorizare de aici http://bit.ly/2Tva454.  Sau ne poți cere o versiune a lui pe email la pentrucopii@edulier.ro
Nu te costă nimic să faci o faptă bună!

Mulțumim Bogdan, mulțumim prieteni!
Edulierii
Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: