Sări la conţinut

Poveste de Crăciun – Copilul care a vrut să fie Moș Crăciun

19 decembrie 2018

La Centrul Edulier pregătirile pentru Sărbători au început din timp și din luna noiembrie ne-am apucat să strângem și să centralizăm cadourile pentru Punga Albă cu Vise. Prietenii noștri au început să ne caute și să-și ofere ajutorul necondiționat, la fel și voluntarii și părinții.

Însă de data asta nu este vorba despre ei (deși le mulțumim din suflet tuturor), ci despre R. un copil cu dislexie ce vine săptămânal la terapie. R. ne-a văzut ceva mai agitați în această perioadă și, curios din fire, ne-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am explicat că pregătim cadouri pentru copii mai puțin norocoși, ale căror familii nu-și permit minimul necesar, dar care se străduiesc să îi mențina la școală astfel încât aceștia să nu abandoneze și să aibă un viitor mai bun. R. a parut impresionat de ce a aflat, pentru că își imagina că dacă el va avea mai multe cadouri de Crăciun, așa au toți copiii și i se părea normal ca așa să aibă toți copiii. Astfel, la următoarea oră de terapie R. s-a îndreptat hotarât spre cutia de donații de la Centru și a pus în ea 100 de lei – toți banii lui din pușculiță. Am încercat să-l oprim spunându-i că nu ne-am dorit ca el – un copil – să facă un astfel de sacrificiu, însă R. a rămas de neclintit. Chiar și tatăl lui a fost surprins, însa ne-a spus că dacă asta este dorința micului R., poate face ce dorește cu banii lui.

R. ne-a impresionat. Am fost mândri de el și ne-am gândit ce adult responsabil și altruist va fi. Am fost mândri de parinții care l-au crescut în spiritul acesta de a ajuta comunitatea, și ne-am bucurat că un copil va fi fericit de Crăciun datorită lui R.

***

În 2019 ne propunem să ajutăm cât mai mulți copii să citească. Centrul Edulier este singurul din România care oferă terapie educațională de recuperare în dislexie.
3 din 20 de copii prezintă o tulburare specifică de învățare (dislexie) și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
Până la 31 decembrie companiile ne pot ajuta gratuit, redirecționând 20% din impozitul pe profitul realizat către copiii dislexici.

Cum ne poți ajuta?

Semnând un Contract de sponsorizare, singurul document necesar, prin care o companie susține serviciile pe care noi le oferim copiilor.
Descarcă contractul de sponsorizare de aici http://bit.ly/2Tva454. Sau ne poți cere o versiune a lui pe email la pentrucopii@edulier.ro
Nu te costă nimic să faci o faptă bună!

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: