Sări la conţinut

Bogdan Ionescu – unul dintre Liderii anului 2018 în Educație și Tehnologie

25 ianuarie 2019

Din păcate, în România, când ne gândim la educație nu ne mai gândim de mult la autorități, ci așteptăm salvarea din alte surse: programe din străinătate sau, de câțiva ani, idei geniale ale tinerilor din țară, care își doresc să inițieze lucruri la care ei înșiși au visat când erau copii. Astfel, au apărut tot felul de programe „altfel” pentru a îi face pe copii să gândească în afara tiparelor impuse de școală și platforme și tehnologii care vin în ajutorul copiilor cu diverse probleme și tulburări de învățare.

Una dintre aceste platforme este Lexy, realizată de la zero de Bogdan Ionescu când acesta avea doar 20 de ani. În copilărie a fost mereu pasionat de tehnologie, iar în prezent Bogdan este sudent la Universitatea din Manchester și voluntar Edulier.

Lexy este prima platformă – și singura în acest moment – în limba română dedicată excusiv ajutării copiilor cu tulburări specifice de învățare (dislexie, discalculie, disgrafie). Este creată în așa fel încât ar putea fi accesată de oriunde și de pe orice device. Această platformă este dedicată profesorilor, educatorilor, logopezilor, consilierilor școlari, specialiștilor și parinților pentru a ajuta copiii cu dislexie.

Datorită acestui lucru, Bogdan Ionescu este nominalizat la Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 în Educație prin Tehnologie. Itsy Bitsy premiază antreprenorii și experții în educație și tehnologie, care militează și promovează soluții inedite pentru ca viitorii lideri să aibă parte de o educație mai bună, de profesori dedicați și metode inedite de predare.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: