Sări la conţinut

Poți schimba lumea la 21 de ani, în România?

26 februarie 2019

Bogdan Ionescu este unul dintre tinerii din România care ne demonstrează că DA, se poate. De la vârsta de 5 ani a devenit maestru origami și pasionat de tehnică și experimente. Cu anii, deși sistemul educațional de aici nu i-a oferit oportunitățile de care avea nevoie, a reusit să spargă barierele și să plece la Universitatea din Manchester, la Mecatronică.

Însă între timp, la 10 ani, a pus bazele Asociației Edulier, alături de mama sa – Cristiana Ionescu. Această asociație ajută copiii cu tulburări de învățare prin Centrul Edulier – singurul centru specializat pentru copiii cu tulburări de învățare – și, în paralel, copiii cu situații materiale precare din sate, astfel încât aceștia să nu abandoneze școala.

La 17 ani a fondat prorpria organizație non-profit – EduART și a inițiat platforma de combatere a obezității infantile – Tech4Kids.ro.

Pentru că este mereu dedicat ajutării copiilor, empatizând foarte mult cu ei, Bogdan s-a apucat și a făcut de la zero platforma Lexy. Lexy este prima platformă – și singura în acest moment – în limba română dedicată excusiv ajutării copiilor cu tulburări specifice de învățare (dislexie, discalculie, disgrafie). Este creată în așa fel încât ar putea fi accesată de oriunde și de pe orice device. Această platformă este dedicată profesorilor, educatorilor, logopezilor, consilierilor școlari, specialiștilor și parinților pentru a ajuta copiii cu dislexie.

De asemenea, a dezvoltat și primul program de programare în limba română pentru copiii cu dislexie – Ghidul Țestoasei. Acesta este un program simplu, prin care copiii, dând câteva comenzi simple, pot desena și crea diverse forme.

Astfel, chiar dacă este în mare parte a timpului plecat în Marea Britanie la studii, Bogdan nu a pierdut legătura cu mediul din care a pornit. Îmbunătățește permanent viața copiilor dislexici prin programele pe care le creeaza și activează ca voluntar Edulier de fiecare dată când vine în țară.

Din fericire, activitatea lui nu a trecut neobservată de societatea civilă din România, Bogdan câștigând o serie de premii pentru eforturile depuse pentru ajutarea învățământului românesc.

Și pentru că azi este ziua lui – o zi specială pentru Centrul Edulier – îi urăm cu toții „La mulți ani!” și îi mulțumim în numele tuturor copiilor și părinților pe care i-a ajutat prin implicarea lui!

 

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: