Sări la conţinut

Îngrijorător: Abandonul școlar în România aproape de 30%

5 martie 2019

Conform unui studiu realizat de Friedrich-Ebert-Stiftung România, privind abandonul școlar în rândul tinerilor, reiese o situație mai mult decât tragică a elevilor din mediul rural.

Din păcate, nici la nivel de țară nu stăm prea bine. Astfel, dacă în 2008 România avea o rată de abandon școlar de 16%, și intenția era de a o reduce până la 11%, în 2017 aceasta nu numai că nu a scăzut, ci a crescut până la 18%, fiind cea mai mare rată de abandon școlar din UE.

Așa cum probabil era de așteptat, majoritatea copiilor care abandonează școala provin din medii defavorizate, aceștia fiind nevoiți și încurajați să se angajeze de la vârste fragede pentru a participa la intreținerea familiei.

În ceea ce privește zonele din care acești copii provin, cea mai mare rată de abandon este în zona de Est a țării și în zona de Centru, unde peste 20% dintre tinerii între 18 și 24 de ani au părăsit timpuriu educația sau pregătirea profesională. În București-Ilfov aceasta rată este cea mai scăzută din țară – de 5%.

Abandonul educațional din mediul rural în România este de 28%, aproape de 3 ori mai mare decât media UE pentru mediul rural.

Asociația Edulier duce de 10 ani o luptă continuă împotriva abandonului școlar din mediul rural, ajutând peste 4800 de copii să urmeze în continuare cursurile. În fiecare an, cu ajutorul sponsorilor și prietenilor care donează constant pentru proiectele noastre, acești copii sunt susținuți și încurajați să nu abandoneze școala, primesc rechizite, participă la Școala de vară Edulier și merg în tabere – lucruri la care, din cauza situației materiale precare a familiilor, nu ar fi avut acces.

De asemenea, Edulier a renovat și echipat cu ajutorul sponsorilor și voluntarilor școli din mediul rural. Astfel, copiii vin cu drag la cursuri și beneficiază de dotări adecvate cursurilor de zi.

În prezent, Asociația Edulier își propune amenajarea a 2 săli IT, cu toate dotările necesare, în două licee din județul Ilfov.

Toate acestea sunt posibile cu ajutorul donațiilor de la prietenii și susținătorii noștri care înțeleg importanța educației pe termen lung și își dau seama că cea mai valoroasă investiție este cea în educație. Și dumneavoastră puteți investi în educarea copiilor și în combaterea abandonului școlar participând la Programul nostru ”Înapoi la școală” donând lunar 15 lei.

Dacă vă doriți ca 15 lei/lună să conteze cu adevărat, puteți dărui educație pentru un an întreg unui copil din satele noastre. E atât de simplu: setați o plată lunară din platforma dvs. de online banking de doar 15 lei. Noi vă mulțumim înmiit! Cadoul acesta te va bucura un an întreg, iar un copil va primi educație pentru încă un an!

Datele noastre sunt:
Asociația Edulier
CIF 22580154
COD IBAN RO85BACX0000001000188000, deschis la Unicredit Magheru
cu mențiunea „Înapoi la școală”

De asemenea, puteți dona cu cardul și AICI – Donație card

Sursa infografic: Friedrich-Ebert-Stiftung România

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: