Sări la conţinut

Sporturi recomandate copiilor cu dislexie

13 martie 2019

Așa cum știm sportul este sănătos și un copil poate practica orice sport care îi stârnește interesul. Nu există nicio contraindicație. Însă dacă cel mic nu este hotărât ce direcție sportivă să apuce, îi puteți sugera una dintre urmatoarele activități. Acestea sunt ușoare și la îndemană, fără să fie nevoie de performanță, însă au avantajul de a dezvolta coordonarea. Coordonarea spațială, coordonarea mână-ochi și/sau mână-picior sunt câteva dintre greutățile pe care trebuie să le depășească un copil dislexic.

Mersul pe bicicletă

Este o activitate plăcută, care îl va solicita și fizic, tonificându-i musculatura, dar va putea fi și o activitate de familie. Legăturile afective se dezvoltă în timpul unei activități comune și crește încrederea de sine. Mersul pe bicicletă este foarte potrivit pentru un copil dislexic deoarece învață să-și mențină echilibrul, să coordoneze mișcările picioarelor și ale mâinilor, și orientarea stânga-dreapta.

Înotul

Deși în zilele noastre pare părea un sport la modă, înotul nu este supra-evaluat. Este perfect pentru dezvoltarea musculaturii, a articulațiilor și a oaselor creând un corp sănătos. În plus pentru copiii dislexici este perfect pentru coordonarea brațelor și picioarelor și pentru coordonarea spațială.

Tenisul de câmp

Pe lângă faptul că va alerga mult și va consuma din energia specifică copilăriei, tenisul este perfect pentru coordonarea spațială și coordonarea mână-ochi.

Echitația

Este un sport recomandat copiilor dislexici care sunt mai introvertiți, cu o stimă de sine mai scăzută. Copilul va face astfel atât sport, cât și terapie asistată de animale. Colaborarea cu un animal îi va face să fie mai comunicativi și, de asemenea, să lucreze cu animalul ca un tot unitar. Echitația este perfectă pentru coordonarea spațială, iar copilul va învăța să-și folosească atât mâinile cât și picioarele, aliniindu-și corpul pentru a lucra împreună cu animalul.

Dacă știți alte sporturi care pot ajuta cu precădere copiii cu dislexie, nu ezitați să ne spuneți. De asemenea, toate sporturile pe care le-am propus recomandăm să fie executate sub supravegherea unui adult.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: