Sări la conţinut

Zi de sărbătoare la Centrul Edulier: Vă mulțumim!

5 aprilie 2019

7 aprilie pentru Centrul Edulier este o zi de mare sărbătoare: aniversăm 3 ani de când am început să ne dedicăm copiilor cu dislexie, 3 ani de când am gândit de la zero Sala Digitală atât de folositoare copiilor cu TSI și o sărbătorim pe Deedee – profesoara noastră cu codiță – singura pisică terapeut din România.

Dar să le luăm pe rând pentru a ne putea face înteleși de ce suntem așa de mândri de realizările noastre și, mai ales, pentru a vă putea mulțumi cum se cuvine, vouă, celor care v-ați implicat necondiționat în această activitate.

3 ani de Centrul Edulier

Din păcate, în România, tulburărilor specifice de învățare (TSI) – dislexie, disgrafie, discalculie – nu li se acordă atenția de care ar fi nevoie. Copiii care au această condiție sunt deseori considerați leneși și desconsiderați. Înființând, acum 3 ani, Centrul Edulier am vrut să atragem atenția asupra acestor tulburări și să facem o muncă de conștientizare atât în rândurile cadrelor didactice, cât și ale părinților. Și am reușit întrucâtva.

Am făcut ateliere cu profesori și educatori și prezentări în cadrul diverselor evenimente pentru părinți. Și unora, și altora le-am demonstrat că nu există copil prost, dar că există un mare număr de modalități de abordare a materiei predate, astfel încât orice copil să înțeleagă și să învețe.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul susținătorilor noștri, al voluntarilor și al prietenilor, care au depus tot efortul, pentru că au crezut în cauza noastră.

3 ani de Sală Digitală

Când am hotărât să ne dedicăm copiilor cu dislexie, am știut că aceștia înțeleg și învață într-un mod diferit. Am știut că sunt copii inteligenți, care văd lumea altfel și noile tehnologii le sunt foarte cunoscute. Așa că am realizat Sala Digitală – o sală echipată cu cea mai bună și utilă aparatură pentru copiii cu TSI, și cu cele mai variate jocuri și aplicații pentru aceștia.

Aici copiii învață prin joc orientarea spațială, coordonarea mână-ochi, își exersează motricitatea și logica. Tot prin joc, copii care nu voiau să audă de cifre și matematică, în Sala Digitală rezolvă amuzați probleme de matematică.

În cadrul acestei săli, Centrul Edulier se mândrește și cu două aplicații unice în România, special realizate pentru copiii cu TSI. Prima este platforma Lexy – prima platformă dedicată copiilor cu dislexie, în limba română. Folosind această platforma la Centru, copiii fac un progres rapid și vizibil în ceea ce privește pronunția și scrierea corectă a cuvintelor.

Cea de-a doua este Ghidul Țestoasei – de asemenea, prima platformă de programare în limba română dedicată copiilor cu TSI. Acesta este un program simplu, prin care copiii, dând câteva comenzi simple, pot desena și crea diverse forme.

La multi ani, Deedee!

Deedee – singura pisică terapeut din România – este pufoasa noastră profesoară cu codiță, care pe 7 aprilie împlinește 2 ani. Deedee este de rasă Main Coon – aceasta fiind rasa cea mai potrivită pentru a fi animal de terapie.

În acești 2 ani Deedee a învățat copiii să citească ascultând cuminte povești, a fost suport afectiv pentru copiii mai anxioși ajutându-i să se deschidă și să se integreze și s-a jucat cu toată lumea.

La Centrul Edulier, Deedee este cea mai iubită profesoară cu codiță – copiii o așteaptă cu entuziasm și de dragul ei vor să învețe.

Acestea sunt cele trei evenimente majore pentru noi, care se întâmplă în acest weekend. Va mulțumim din suflet vouă, tuturor celor care ne ajutați să ducem mai departe misiunea acestui Centru – susținătorilor, voluntarilor și prietenilor. La Mulți Ani!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: