Sări la conţinut

Cum să-ți ții copilul ocupat când stai acasă

18 martie 2020

Situația în care mulți dintre noi nu mai lucrăm sau lucrăm de acasă în această perioadă poate fi benefică pentru consolidarea relației cu familia și copiii noștri. S-a făcut deja o săptămână de când s-au închis școlile. O săptămână în care ați avut timp să observați toate erorile de comportament ale copilului și ale dvs. și pe care v-ați dori să le corectați. Pentru că educația nu constă în procurarea hranei și adăpostului pentru cel mic, ci a-l învața să se comporte cât mai corect în societate. Acumularea de cunoștințe – istorie, matematică, literatură, etc. – se numește învățare, nu educație.

Dar a trecut o săptămână și probabil ați început să vă plictisiți de jocurile pe care le știați, așa că avem câteva propuneri:
– Implicați copilul în toate activitățile casnice – cele învățate îi vor folosi toată viața.

– Învățați copilul sau împreună cu acesta să construiți tot felul de lucruri practice. De exemplu, dacă sunteți talentat la croitorie, învățați copilul cum să-și facă singur un rucsăcel, o bluză simplă sau o fustă.

– Învățați împreună să jucați diverse jocuri – șah, GO, jocuri de cărți, jocuri de societate potrivite și adaptate vârstei copilului

– Uitați-vă împreună la ecranizările după romane românești. Aproape toate romanele românești pentru BAC sau Evaluare s-au ecranizat cândva și multe dintre ele sunt destul de fidele cărților. Dacă nu există timp și disponibilitate pentru citit, filmul îl va face să aibă măcar idee despre ce este vorba.

– Uitați-vă la piesele de teatru românești. De asemenea, majoritatea pieselor de teatru pentru BAC și Evaluare pot fi văzute pe internet.

– Citiți împreună cărți. Știm că orice părinte își dorește să-și vadă copilul cititind – acum este momentul pentru a-l învața să aibă această deprindere citind împreună.

– Vizitați virtual muzee celebre.
Muzeul Luvru
Muzeul Metropolitan din New York
National Gallery, Londra
National Gallery of Art, Washington
Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg
Muzeul Prado, Madrid
Muzeul de Arheologie, Atena
Muzeele Vaticanului
Muzee din România – AICI găsiți o întreagă listă a tururilor virtuale ale acestora

– Ascultați teatru radiofonic. Teatrul radiofonic are o colecție impresionantă de piese, nuvele, povestiri, romane – adaptate pentru radio. Ascultatrea de teatru radiofonic dezvoltă imaginația copilului. De asemenea, și aici veți găsi multe opere literare care se dau la examenele de BAC și Evaluare. Iată două surse de teatru radiofonic: AICI și AICI

– Cultivați gustul copilului pentru cultură vizionând pe internet spectacole celebre de operă sau balet.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: